Imprimeix

Sortida Cavalls del VentL'edició 2012 de la cursa Cavalls del Vent es recordarà com un dia molt trist per la gent de l'esport. L'atleta Teresa Farriol va perdre la vida fent el que li agradava, córrer per les muntanyes. Campiona de Catalunya d'Ultraresistència en categoria veterans i bona coneixedora del Berguedà, la corredora sabadellenca era la seva tercera participació a la cursa. Ni l'ajut de diversos corredors ni la intervenció dels serveis mèdics van ser suficients per salvar la vida de la corredora, que moria hores després a l'hospital de Berga.

Les nostres muntanyes del Berguedà han estat escollides per ser les dipositaries del seu record per sempre més. El nostre més emocionat i sincer condol per al seu espòs, fills i familiars. Que descansi en pau.

Aquesta edició de la cursa va estar marcada per una climatologia molt adversa, amb fortes pluges que van assotar els corredors durant tot el trajecte i fred intens en les parts altes del recorregut. Gairebé el 75% dels participants es van veure obligats a retirar-se a causa del temps.

Des de l'Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà es vol agrair a tots els col·laboradors que, tot i el mal temps, van fer possible la realització de la cursa i el suport als participants.

Pel que fa als corredors del club cal destacar la victòria ajustada de la corredora Núria Picas, rebaixant el seu propi temps en més d'una hora, i marcant un rècord difícil de batre. En una disputa ajustada amb la neozelandesa Anna Frost, la Núria va entrar a meta vuitena de la classificació general, i primera en categoria femenina.

Kilian Jornet va fer encara més gran el seu mite batent també el rècord de la prova tot i el temps advers, amb 8 hores i 42 minuts.

Imatges de la cursa

Kílian Jornet a Cortals d'Ingla Anton Kupricka a Cortals d'Ingla Philipp Reiter a Cortals d'Ingla Núria Picas a Cortals d'Ingla Núria Picas a Cortals d'Ingla Arribada de Núria Picas Arribada de Núria Picas Arribada de Núria Picas Arribada de Núria Picas Podi femení